Amazing Paragonia!

Around the World

Страхотна Патагония!

Едно от местата, за чиято красота си мислиш, че си погдотвен, а се оказва че си грешал.

12 км трекинг до подножието на Серо Торе се оказа незабравимо преживяване. Небе, почти без облаци … magic! И направихме снимката от заглавната страница на пътеводителя на Lonely Planet за Аржентина. За пръв път ни се получава от всичките ни пътешествия до сега.

Енергията в El Chalten много ни хареса – предимно млади хора с планинарски дрехи и раници (и мацки с клинчета), щеки, устремено порят вятъра. Казват, че това е столицата на трекинга в Аржентина… за нас и цтолицата на агнешкото на грил в El Muro.

Леко колебание в силата ни застигна под формата на забравена кредитна карта в ресторанта – трансферът ни за летището в El Calafate тръгваше в 11ам, а въпросният ресторант отваря в 12ам. За късмет имаше по-късен автобус в 13. И така 100лв по-късно за 2 нови билета нещзата започнаха да се нареждат.

… Отиваме в El Muro, леко на тръни – “Hello, I think I forgot my credit card here last night”. Девойката зад бара – “Maybe” и продължава да си мести нещо… Картата ме чака на бара, върху една чаша. Девойката не поиска никакъв документ, просто “Gracias” 🙂

TAGS
RELATED POSTS
Argentina

March 22, 2017