Argentina

Around the World
explore ARGENTINA with us

Защо Аржентина? Как избрахте тази дестинация? Ама не е ли много далче?

Това бяха първите въпроси на приятели, като им кахаме, че планираме пътешествие в Аржентина.

Ами далече е – от легло до легло (София – Ареко) ни отне почти 24 часа, при това с доста удобни прекачвания. Също така Аржентина в много голяма държава, но пък за това интересните неща за нас в се намират в далечната периферия на страната…

Как избрахме Аргентина – класическият образ на страната – танго, телешко, Патагония, края на света, … – беше достатъчен, за да ни стане интересна тази дестинация. Допълнително вдъхновение получихме и от “Опашката на дракона“, така че включихме и El Chalten в маршрута.

Аржентина, обаче, не е само танго, вкусна храна и изумително красива природа – хората са много дружелюбни и усмихнати, интересуват се от къде си (btw чували са за България – Стойков, футбол 🙂 ), как живееш, къде отиваш, харесва ли ти в Аржентина.

Та пътешествието ни беше свързано с много пътуване, планирано ден по ден и автобус по автобус. И успяхме да изпълним план максимум – даже от патагонската лотария ни се падна единствения слънчев топъл ден, без вятър и облаци, докато ходихме към Серо Торе!

TAGS